Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Backtrack

Radar Problems

Recommended Posts

Hi.

Was checking the radar to see if my walkers had paied off.

It was far west of Northern Ireland. One minute it would be showing a whole front moving through, but on the next 5 minute update they had completely dissapeared.

Can anyone help me with this? Cheers. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nobody hears you scream in this thread lol.your worried about the radar,as still in the fizzy pop league.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nobody hears you scream in this thread lol.your worried about the radar,as still in the fizzy pop league.

I know :(

Normally it takes 2 or 3 days to get a reply..... ;l

Share this post


Link to post
Share on other sites

Occasionally the radar will switch to the previous days' slide for whatever timescale you're trying to view and then

on the next slide it will be back correctly to the day you're on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That occurs when the data file from the metoffice doesn't arrive on time, we do process them as soon as they come in though.

nobody hears you scream in this thread lol.your worried about the radar,as still in the fizzy pop league.

As we've always advised, whilst we try to get on here and reply to threads as regularly as possible the quickest way to get support (especially for things like the radar or non community enquiries) is to contact the team direct:

http://www.netweathe...n=contact;sess=

Share this post


Link to post
Share on other sites

That occurs when the data file from the metoffice doesn't arrive on time, we do process them as soon as they come in though.

As we've always advised, whilst we try to get on here and reply to threads as regularly as possible the quickest way to get support (especially for things like the radar or non community enquiries) is to contact the team direct:

http://www.netweathe...n=contact;sess=

Thanks Paul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Paul,

Normally the radar is so sensitive that any precipitation falling shows up even if it does not reach the ground. However, in the last day or so the persistent light snow that we have experienced has not registered on the radar. This is heavier stuff than snizzle. Is it not registering because it falls under the radar so to speak or do you need to tweak a few sensitivity knobs your end?

Cheers,

Ed

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not something at this end, it's purely something the metoffice are either filtering accidentally or it could be that it is under the beams as you say.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When playing back the 5 minute radar, it sometimes skips and shows a band that is non-exitsent, or makes the precip dissapear alltogether.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Backtrack, there's a small bug in the latest beta version of V5 which has recently gone online, we'll hopefully get a fix in there for it tomorrow. V4 is working fine though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Backtrack, there's a small bug in the latest beta version of V5 which has recently gone online, we'll hopefully get a fix in there for it tomorrow. V4 is working fine though.

Thanks alot Paul.

Radar now seems to have packed in completely now. No image from 19:20 onwards.

Edit: Working fine again now! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...